שאלה:

רציתי להבין איך הגוף יודע לקלוט את העובר בהחזרה על הורמונים?

אני יודעת שבהחזרה על מחזור טבעי מתרחש ביוץ ומחזירים לפי גיל העובר וזה החלון בעצם. הבנתי שאסטרופם דוחה את הביוץ. עשיתי החזרה של עובר מוקפא על הורמונים אסטרופם 3 פעמים ביום ובשלב מסוים התחלתי פרוגסטרון (נרות), ואז תאמו החזרה. הבנתי שלא התרחש ביוץ החודש.

תשובה:

הגוף יודע לפתוח את "חלון ההשרשה" ולקלוט את העובר לפי כמות הימים של חשיפה להורמון הפרוגסטרון אשר באופן טבעי מופרש מהשחלה לאחר הביוץ ובאופן מלאכותי ניתן על ידי תרופות (במקרה שלך נרות), אבל יכול להיות גם בזריקות או בכדורים דרך הפה. בעצם, במחזור מוקפאים עם אסטרופם לא מתרחש ביוץ כלל (וזה אחד החסרונות העיקריים בפרוטוקול זה), מאחר והגופיף הצהוב מפריש הורמונים ביניהם רלקסין (RELAXIN) אשר משפיעים על שינויים בכלי הדם הרחמיים, שאמורים לעבור שינויים לאחר השרשתו של העובר ויצירתה של השליה בסופו של דבר.

לכן, בהשוואה בין החזרת מוקפאים על מחזור טבעי, לעומת מחזור הורמונלי (אסטרופם+פרוגסטרון), במחזור טבעי יש פחות סיבוכים הקשורים בהשרשת השליה כגון: רעלת הריון, האטה בגדילה של העובר, ודימומים לאחר לידה.

עם זאת, חשוב לציין שאם לוקחים אוכלוסיה של כלל המטופלות (ולא מקרה ספציפי/גיל/בעיית פוריות), לא אמור להיות הבדל משמעותי בהריונות בין שיטות ההחזרה השונות.

לקבוצה בפייסבוק

קליטת עובר – מחזור טבעי ומוקפא