אחת הסיבות השכיחות לקשיים בכניסה להריון, היא בעיה בחצוצרות – שתי הצינוריות הדקות המחברות בין השחלות לרחם.
בדיקת חצוצרות מיועדת להערכה של תקינות החצוצרות, ויכולה לסייע באבחון מצב של חסימה או אי תקינות במבנה. שני המצבים יכולים להשפיע על ניסיונות להרות באופן טבעי ועל סיכויי ההצלחה של הזרעות, של הפריה חוץ גופית ושל החזרת עוברים טריים או מוקפאים – לנשים בכל הגילים.
אני רואה חשיבות בכך שרופא מומחה בפריון יבצע את הבדיקה, כדי לזהות ממצאים שיכולים להשפיע על הסיכויים לקליטת היריון.
מתי לעבור את הבדיקה?
מומלץ לתזמן את הבדיקה לפני הביוץ, מאחר שלפעמים חסימה בחצוצרה "משתחררת" לאחר הבדיקה – בחודש שבו נעשית הבדיקה ניתן לתזמן יחסים או הזרעה ובכך לעלות את הסיכויים להשגת הריון טבעי.
למה כדאי לבחור במרפאה שלנו?
- אווירה פרטית ודיסקרטית, עם יחס רגיש ואישי.
- הבדיקה מבוצעת בצורה עדינה המפחיתה את תחושת הכאב.
- אם יש אינדיקציה או סיפור רקע מחשיד לדלקת, יש אפשרות לשלב את הבדיקה עם ביופסיה לגילוי דלקת כרונית ברחם.
- תוצאות מהירות תוך 10 ימי עבודה, לעומת המתנה של כחודש וחצי בקופות החולים.
בדיקת חצוצרות באולטרסאונד – איך מתבצעת הבדיקה?
את הבדיקה ניתן לעשות בכל שלב במחזור החודשי, למעט בזמן דימום וסתי.
במהלך הבדיקה, מוחדר בעדינות קתטר (סוג של קשית עדינה) לצוואר הרחם. לאחר מכן מתבצעת הזלפה איטית של תמיסת מים פיזיולוגיים. הבדיקה מאפשרת למטופלת ולרופא לראות כיצד התמיסה עוברת דרך החצוצרות בזמן אמת על גבי מסך.
הבדיקה נעשית ללא הרדמה ותוך מינימום אי נוחות. למי שחוששת, ניתן לתת טיפול להרגעה טרם הפעולה, או במקרים חריגים לתאם הרדמה קלה.
בדיקת חצוצרות – הכנות וסיבוכים אפשריים:
הבדיקה כרוכה בדרך כלל באי נוחות קלה. לאחר הבדיקה יכולות להופיע התכווצויות קלות המזכירות כאבי וסת. ניתן לחזור לשגרה מייד לאחר סיום הפעולה.
הסיכון לזיהום לאחר הבדיקה הוא נדיר ביותר. עם זאת, מומלץ לקחת אנטיביוטיקה חד-פעמית ביום הבדיקה, לשם בטחון. ההנחיות המדויקות יינתנו למטופלות לפני הבדיקה.
שימי לב – יש להגיע לבדיקה עם שלפוחית שתן ריקה.
הערה לשומרות נידה: בדיקת חצוצרות במרבית המקרים לא מטמאת ולא סותרת את הנקיים. עם זאת, מומלץ להיוועץ מראש עם פוסק מתאים. ניתן לקבל המלצות לפוסקים המתאימים לכל הזרמים הדתיים.
לתיאום הבדיקה ושאלות נוספות, פני אלינו במייל או בצ'אט.