נשים רבות מגלות לעתים, במהלך טיפולים, כי מספר הביציות שנשאבו לא זהה למספר הזקיקים שנצפו בבדיקת האולטרסאונד לפני.
כיצד ניתן לצמצם את התופעה? הניסיון שלי לימד אותי במרוצת השנים שיש חשיבות להתחלת הטיפול ההורמונלי, מוקדם מהצפוי. כמה מוקדם? כבר ביום ה-21 של הווסת הקודמת, חודש לפני המועד בו נרצה להתחיל גירוי שחלתי, לקראת שאיבת הביציות.
כיצד מבצעים זאת? על ידי נטילת תרופה אשר מאותתת למוח להפסיק להפריש את ההורמונים הטבעיים האחראים על התפתחות הזקיקים בשחלות (FSH/LH) – וכך למעשה אנו "מאפסים" את פעילות השחלות, ומביאים אותן לנקודת התחלה אחידה.
כעת, כשנקודת ההתחלה אחידה, יכול הרופא לשלוט בצורה מלאה על הטיפול ההורמונלי המוביל להתחלת התפתחות הזקיקים לקראת שאיבת הביציות.
בשיטה זו כל הזקיקים המגוייסים מתחילים את התפתחותם מאותה נקודת פתיחה וצפוי שכולם יגיעו לבשלות בסנכרון מלא. המשמעות היא שמספר הביציות הבשלות והראויות להפריה יהיה גבוה יותר. כלומר – ייווצרו יותר עוברים, נגדיל את הסיכוי להקפיא יותר ביציות בשלות, או אם המטרה היא הריון, אז קבלת עוברים איכותיים ובכך נשפר את הסיכוי להשגת ההריון המיוחל.
לדוגמה – בתמונה המצורפת נבחרת זקיקים מאורגנת ומסונכרנת של מטופלת שלי, כפי שהופיעו ביום העשירי של מחזור הווסת בו בוצע טיפול הפוריות: מטופלת בת 38 עם אנדומטריוזיס ו-AMH-0.5. שימו לב לאחידות בגודל הזקיקים.
בטיפול זה נשאבו 13 ביציות!
לתיאום, ייעוץ וקבלת מידע נוסף על טיפולי פוריות במרפאה – השאירי פרטים כאן.