טיפולים אפשריים על רקע הפרעה במערכת החיסונית

 

פעילות תקינה של מערכת החיסון חשובה מאד להצלחת טיפולי פוריות ולהשגת הריון בריא ולידה. העובר המיקרוסקופי המיועד להשתרש ברחם הוא בעצם כמו "שתל מיקרוסקופי" מהגבר לאישה המכיל מידע גנטי זר מהאבא.

דוגמה (קיצונית): אם האישה הייתה מקבלת השתלת כליה או כבד מבן זוגה, רוב הסיכויים שמערכת החיסון הייתה תוקפת את האיבר המושתל, והייתה מתרחשת דחייה של השתל.

כדי "להרגיע" את המערכת ולאפשר לה להיות יותר "סובלנית" ולעבור את השינויים האימונומודולטוריים הנדרשים ישנם מספר טיפולים המוצעים בארץ ובעולם.

 

  • תזונה ואורך חיים בריא – לפני שמתחילים טיפול תרופתי, בהחלט יש מקום להיפגש עם תזונאית, נטורופתית שמתמחה בתחום טיפולים בערכת החיסון ודלקות כרוניות, ולבנות ביחד תוכנית טיפול.
  • אימונוגלובולינים (IVIG) – זהו טיפול אשר ניתן בתחומי השתלות איברים, ובעצם מכיל נוזל פלזמה עשיר בחלבוני נוגדני גאמא-גלובולין, אשר אמור "להרגיע" את פעילות מערכת החיסון, הטיפול ניתן בעירוי דרך הוריד.
  • INTRALIPID- תכשיר זה על בסיס סויה או שמן דגים וניתן בעירוי לתוך הוריד הנמצא בשימוש נרחב בעולם באנשים עם קושי לספק לעצמם את הערכים התזונתיים מאכילה רגילה. תכשיר זה ניתן לאיזון הפעילות של מערכת החיסון לפני ובמהלך תהליך קליטת הריון (או טיפול הפריה חוץ גופית) ולאחר מכן כדי למנוע הפלה כתוצאה מפעילות יתר של מערכת החיסון האימהית
  • GCSF- תכשיר סינטטי אשר תפקידו העיקרי הוא לעודד פקטורי גדילה ויצור תאים במח העצם. ברחם למולקולה הזאת יש השפעה על השינויים ברירית הרחם הקשורים בתגובת מערכת החיסון האימהית לאינטראקציה עם העובר.
  • סטרואידים – תכשירים ניתנים בכדורים או זריקות, בעלי יכולת לדכא מדדי דלקת ופעילות יתר של חלקים ממערכת החיסון כולל תאי NATURAL KILLER (NK).

איך מתחילים?

 

כדי להבין האם יש רקע/סיבה אימונולוגית מומלץ להגיע לייעוץ מסודר בקישור מטה

חשוב להדגיש שלמרות שלמערכת החיסון תפקיד חיוני בקליטת ההריון והתקדמותו, אצל רוב המטופלות זאת לא הסיבה לכשלונות הטיפול. ההערכה היא שרק בכ5-7% המקרים הסיבה לכשלונות הטיפולים או הפלות היא בעיה אימונולוגית. אך במקרים כאשר זאת הסיבה לכשלונות הטיפול אפקטיבי ובעל פוטנציאל לשמור על ההריון ולהגיע ללידה של תינוק/ת בריאים